Diari del nostre HORT


Com ja sabeu, a la nostra escola tenim un petit hort. També hi tenim gallines. Estem preparant un petit projecte per aprendre més coses relacionades amb l'hort i el treball al camp. Idò aquesta pàgina del blog ens servirà per posar-hi les evidències d'aprenentatge que siguem capaços de tenir.


                           DIARI DEL NOSTRE HORT


 1 MES DE SEPTEMBRE
El primer que vam fer, va ser demanar la col·laboració de l'ajuntament perquè poguessin llaurar la terra. D'aquesta manera podrem preparar per poder plantar.



Amb l'ajuda de tots Miquel i Mateu de l'Ajuntament i alumnes i profes vam llevar les males herbes, vam remourer la terra i començavem aquesta gran aventura.  

 


2 AL MES D'OCTUBRE  
Ja tenim el galliner per posar les gallines. El pare de na Claudia ens durà 5 gallines ponedores. Un pic més gràcies a L'Ajuntament d'Estellencs a en Miquel i en Mateu que ens han ajudat molt.



Amb l'ajuda del llibre "UN HORT PER SER FELIÇ" de Marc Esteve vam llegir quines coses hem de tenir en compte abans de començar. Sabem que és molt important la terra, el sol i l'aigua per poder tenir un hort amb condicions. I també ens informa de que hem de plantar segons les estacions de l'any.



Varem plantar a una part de l'hort pessols, i faves.



3 AL MES NOVEMBRE
Ja tenim el primer ou de les nostres gallines.






Després de plantar les llavors, de mongetes i pèsols a poc a poc van anar sortint les fulles de les mongetes. Les cols que vam trasplantar també agafaren molt aviat.  Durant aquest mes vam aprofitar per arreglar una part del terreny que pensàvem que no podriem fer res. i la vam utilizar per plantar oliveres. i mes endavant farem una repoblació. (desembre)


4 AL MES DE DESEMBRE
Vam decidir a plantar a la segona part de l'hort. vam plantar faves ja que veiem que era un bon momento. Aguntaran el fred i la pluja.






Varem habilitar una tercera zona de hort. aprofitant el paratge natural del entorn relacionat amb les marjades varem decidir fer una petita marjada a aquesta zona.





5 AL MES DE GENER
Així estava el nostre hort al mes de gener. Les gallines, les faves, els pessols i les cols conviuen. Això sí, separats. ja que en un descuit les gallines quasi se ens menjen les nostres plantacions.



les pasteres surten molt be les faves, els pessols lis costa una mica sortir. Pareix que la millor ubicacio i la qualitat de la terra fan que vagi millor la produccio.


Amb l'ajuda den  Jordi Monterde  les gallines ja tenen el seu espai ben delimitat. Així poden estar bona part de la jornada escolar lliures a un espai mes gran. Cal recordar que un cop que una va botar es va menjar part de les plantacions fetes... (sabem quines son i veurem si creixen com les altres)


Varem plantar porros per fer planters i al poc temps ja els teniem creixent.




plantant els alls
plantant les llavors de lletugues


Durant aquest mes els alls que vam plantar als potets de iogurt van ser trasplantats a terra i aquí podeu veure els magnífics resultats.





Durant aquest mes els alls que vam plantar als potets de iogurt van ser trasplantats a terra i aquí podeu veure els magnífics resultats.

6 MES DE FEBRER



Les llavors de porros i lletugues van creixent i
el que hem fet es separarles en els potets de iogurt 

Els petits de l'escola van plantar llavors de plantes
volem distinguir entre flors,  plantes, planters i fruites...

Les faves floreixen i ja començan
a tenir una altura cosiderable

Els pesols tambe treuen la flor


de mica en mica Anam omplint la compostera
7 MES DE MARÇ
Durant aquest mes el fret i la pluja va ser gairebé durant molts de dies. No feia falta anar a regar sols feiem la feina de donar de menjar a les gallines i treure el nostre "xiringuito" de planters. Alguns cops els mateixos Pares, alumnes i profes varen portar menjar per a les gallines.   
Esta clar que les faves que els hi done mes temps de sol son les que han crescut mes. Tambe es cert que tenen millo terra.
 I a mitjans de mes ens varen sortir els primers fruits del nostre hort. Els pèsols.

















8 MES DE ABRIL






 








varem aprofitar per plantar plantells que ens va regalar la mare d'una de les alumnes.






Les coles están grans i hermosas i ben aviat les agafarem. que farem amb elles?



a finals d'aquest mes vam agafar les faves mes groses i les vam repartir entre tots els nins de l'escola. Varem parlar de d'una recepta. La part que ens sobrava la ficarem a la compostera.







9 MES DE MAIG

Les lletugues que ens va regalar la mare de na Claudia esta grans i guapes. I les llavors de lletuga reina que vam plantar tambe surten molt be.









A finals de mes vam poder trobar les llavors de les lletugues que vam deixar espigar.
 








Els pèsols que vam plantar de la  nostra pesolera  han començat a sortir. 











I ja tenim la primera tomatiga !!

 
EL DARRER DIA DE CURS VAM AGAFAR ELS ALLS

 
 
ALTRES ACTIVITATS REALITZADES


ABELLES:  MEL, POLEN,  NATURA



COLONIA:

ROMANI  LAVANDA



SUC DE TARONJA AMB MEL



SUC DE LLIMONA AMB MEL




CARTELL  ESTALVI D'AIGUA



LLIBRE DIGITAL DE L'HORT
















ACTIVITAT DE RECICLATGE A LA CLASSE DE PSICO.





JUAGAM AMB LA TABLET A RECICLAR


PINTAM AMB FULLES DE COL


 
RECICLAM, FEIM OBJECTES I FINALMENT FEIM ART


CONTES DEL NOSTRE HORT

 
LA MONGETERA MÀGICA, ENS ENLAIREM, L'HORT D'EN ARLÉS...
 


CONTES DE LA SERRA DE TRAMUNTANA



TALLER RECICLATGE I ART



TALLER FEIM PAPER NOU DE PAPER VELL



















EVIDENCIES D'APRENENTATGE


També vam aprendre que hi ha unes espècies millors per a cada una de les èpoques de l'any.
Per aquest motiu van tornar cercar informació al nostre llibre i per internet de quines eren les millors. Vam arribar a la conclusió que si plantàvem pèsols, mongetes i cols i lletugues podríem veure com creixen i ens aniria bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada